W.C. és ami benne van…

A gyermek és serdülőkorában kórosan súlyos, “nőizuhanyzók kulcslyukán kukucskáló, majd oda berontó” komplexusban szenvedő, későbbi gitárlegendát valószínűleg pont a gitározás mentette meg a pszichológusok és pszichogyógyszerészek karmai közül. Szüleitől – végső próbálkozásként a komplexus legyőzésére – ugyanis gitárt kapott egy emlékezetes karácsony alkalmával, ami óhatatlanul elindította a későbbi giga-sztárság felé. A hetek alatt önnönmagát gitárvirtuózzá képző ifjoncra (természetesen szakmai féltékenységből) pillanatok alatt lecsapott a konkurencia. Az irigy zenészeknek nem okozott gondot, a fiatal, még befolyásolható tehetségben egy, az egész családot anyagi romba döntő “vásároljunk még több és jobb gitárt, mert úgy sokkal jobb lesz! …Ja és erősítők és effektek is kellenek!” komplexusba hajszolni. Az új, még súlyosabb betegség oda vezetett, hogy a szülők gyermeküket egy szál gitárral és törülközővel Németországba száműzték egy pub-nak álcázott gyógyszanatóriumba (jobbra fent – forrás: Elmeklinikai Archívum, Frankfurt).

Az itt eltöltött évek ha nem is tudták kigyógyítani az ifjú gitárfenomént, de elindították a “normális” élet útvesztőjében (balra). Ekkortájt kapta a meghívást a szólógitáros hiányban szenvedő W.C. zenekarba, ahol végre lehetőséget látott visszavágni az őt száműzetésbe hajszoló rosszindulatú muzsikusoknak.

Hazatérve prózai jellegű ihletettség is megszállta, és a galaxishírnév felé kanyarodó W.C. szólógitárosi teendői mellett könyvírásra adta a fejét. Nevezetesebb bestsellerei, amik címe szállóige is lett szerte a világban:

  • Olyan büszke vagyok bennetek! (a könyvben a szerző zseniális szófordulatokkal tárja elénk a modern társasági élet kommunikációs formáit az enyhén spicces állapottól, a majomrészegig)
  • Holnap ott folytatjuk, … ahol ma elkezdtük! (brilliáns cselekményű kalandregény egy eladósodott rockbandáról akiket a teljes csődtől csakis egy időgép menthet meg)
  • Úgy kell pisilnem, hogy most vagy elmegyek hugyozni, … vagy nem! (rendkívül hasznos, személyes élményekkel tűzdelt útikönyv, a Vizeletüket Vissza Nem Tartani Tudók és minden fesztiváljáró ember számára)